top of page
Verfsoorten voor binnen

 

Veelal gebruiken wij voor binnen schilderwerk vaak acrylverf, een verf op waterbasis. Deze verf is oplosmiddelarm of oplosmiddelvrij, waardoor er bijna geen geur vrijkomt en de verf toch snel droogt. Acrylverf is er als een dekkende verf, een transparante lak of een beits. Over toepassingen en voor een optimaal resultaat adviseren wij u graag.

 

Iedere ruimte en afhankelijk van ondergronden en gebruiksintensiteit moet een passende verfsoort gebruikt worden. Voor de kozijnen en deuren in de buitengevel wordt een damp werende verf gebruikt, zodat vocht dat binnen ontstaat niet in het hout kan trekken. Houtenvloeren vragen om slijtvaste behandeling. De badkamer en de kelder vragen bijvoorbeeld om een sterke vocht- en schimmelwerende verf.

Voorbereiding Schilderwerk en Opruimen

 

Het schilderen van wanden en plafonds is niet even snel een kwast er over heen halen. Voor een perfect resultaat komt er veel meer bij kijken dan mensen denken

 

Als wij bij u de wanden of plafonds komen schilderen dan kan het voorkomen dat er in de kamer nog diverse meubels staan. Wij verplaatsen deze dan en dekken ze af met folie of plastic, zodat er geen verfspetters op kunnen komen. Daarnaast plakken wij de vloer en plinten af, zodat deze ook niet onder de verfspetters komen.

Als alles is afgeplakt, schuren wij de muren of plafonds met schuurpapier. Vervolgens maken wij het oppervlak grondig schoon en vet vrij.

 

Nu alles is schoongemaakt gaan wij beginnen met het schilderen van de wanden en plafonds. Om tot een beter eindresultaat te komen, adviseren wij altijd een onderlaag of grondverf aan te brengen om vervolgens met de muurverf te beginnen.

 

Bij voorbereidende werkzaamheden als schuren, plamuren en afplakken of het plaatsen van werksteigers, zorgen we voor zo min mogelijk overlast. Als we klaar zijn blijft er geen grof vuil e.d. achter

Binnenschilderwerk

 

Dient vooral ter verfraaiing en om sfeer te creëren.

Met de juiste keuze van kleuren en materialen kunt u zo de uitstraling bepalen van iedere ruimte.

Om mens en milieu te sparen is bij wetgeving sinds het jaar 2000 bepaald dat er bij binnen schilderwerk alleen nog met watergedragen lakken mag worden gewerkt.

Dit betekent dat er heel wat nieuwe producten op de markt zijn gekomen met diverse toepassingsmogelijkheden.

Wij adviseren u graag.

Nieuwe Verftechnieken

 

Vaak wordt met kwasten of rollers geschilderd. U kunt er ook voor kiezen om houtwerk, muren en plafonds te laten spuiten.

De verf wordt dan met hoge druk op de ondergrond gespoten.

Ten opzicht van schilderen neemt die voorbereiding wat meer tijd in beslag.

Denk bijvoorbeeld aan het afplakken en reparatie van scheurtjes en gaatjes.

Daar staat tegenover dat het spuitwerk zelf snel gaat. Het resultaat ziet er strak en glad uit.

bottom of page